Wanneer EMDR:

Er zijn gebeurtenissen die diep in kunnen grijpen in je leven en er kunnen situaties zijn waar je niet altijd op eigen kracht overheen kunt komen. EMDR kan dan een oplossing bieden.

EMDR (de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is één van de meest effectieve psychotherapeutische methodieken om trauma’s te behandelen die bijvoorbeeld te maken hebben met: emotionele verwaarlozing, depressies, misbruik, klachten die voortkomen uit de jeugd, akelige ervaringen op medisch gebied, nare ervaringen rondom je scheiding of die van je ouders, werk of school gerelateerde gebeurtenissen o.a. burn-out, gebrek aan zelfvertrouwen, pest ervaringen, verlieservaringen, ervaring met inbraak of overval, verkeersongeval, paniekaanvallen, angsten en fobieën, straat- of hoogte vrees, dwanggedachtes, etc.

Bij dit soort stress en trauma’s kun je nare klachten ervaren, bijvoorbeeld: je wordt snel boos, bent prikkelbaar tegen je omgeving, snauwt meer dan normaal, slaapt slecht en het staat je dagelijkse functioneren in de weg. Het kan zijn dat je steeds moet denken aan de nare situatie van toen. Daarnaast kan het zijn dat je nachtmerries hebt die te maken hebben met wat er destijds is gebeurd. Welke klachten dan ook, je wilt er vanaf, want je wil weer in je kracht staan. Het moet niet langer jouw dagelijks functioneren in de weg staan.