Wie ben ik:

Mijn naam is Francisca de Jong-Smid (1977). Inmiddels ben ik al een kwart eeuw werkzaam binnen de Jeugdhulpverlening. Als hulpverlener ben ik stevig geworteld in de gedwongen en vrijwillige (Jeugd)hulpverlening. Mijn voorkeur ligt bij effectieve communicatie, systemisch werken en mensen met elkaar in verbinding brengen. Ik ben aangesloten bij de samenwerkende EMDR therapeuten Nederland als EMDR Master Practitioner. In april 2019 is het moment gekomen om naast mijn huidige werkzaamheden te starten als zelfstandige met Bloeiendwijzer.

Cliënten en collega’s omschrijven mij als; deskundig, veelzijdig, enthousiast, oprecht, praktisch, oplossingsgericht, verbinder, betrokken, respectvol, en een positief persoon.

Door mijn persoonlijke benadering en open houding wil ik graag een luisterend oor zijn. Daarbij gaan we niet alleen praten over, maar vooral werken aan jouw hulpvraag. Als het nodig is, gaan we samen kijken naar de oorsprong van het probleem (wat vaak in jouw verleden ligt).

Werkervaring heb ik als groepsleider in de open en gesloten orthopedagogische/jeugdpsychiatrische hulpverlening. Daarnaast heb ik gewerkt als pleegzorgbegeleider, video hometrainer, video interactiebegeleider, gezinscoach, intensief ambulant hulpverlener en ouderschapsmedaitor. Ook was ik cursusleider Triple P niveau 4 en 5 en cursusleider "Gezin aan bod" (in samenwerking met VNN).

Momenteel ben ik nog steeds werkzaam binnen de tweedelijnszorg als praktijkcoach van de gezinshuizen. Daarnaast verzorg ik trainingen en refereeravonden voor professionals en gastlessen op hogescholen.

Echter de meeste levenservaring en lessen haal ik uit mijn eigen jeugd en gezin.